jobbahårtochmåbra

Hamburgerbröd!

Kategori: Bak


Hamburgerbröd.
 
Varför är brödet till hamburgare så dyrt i affärer? Varje gång jag handlar hamburgerbröd tänker jag att det är något fel. Kapitalism och marknadsekonomi som skall se till att jag som konsument erbjuds alternativ som är många och prispressade i konkurrensens lyckliggörande matbutiker, möts endast av ett par väldigt dyra dåliga alternativ? Är det svårt att baka hamburgerbröd? Sätts 
fröna dit för hand? Eller vad handlar det om?
 Det verkar vara milt vanligt vitt bröd och det behöver ju inte kosta alls! Ändå är de oskäligt dyrt att fixa till hemma-burgare om det skall läggas i köpebröd. 
 
Här har jag äntligen gjort DET! Egna hamburgerbröd och hur svårt var det? Inte för mig iaf.
Kolla måltiden. Resten av bröden fryser jag in. 


Hamburgare med tillbehör!
 
Mitt bröd är självklart hardcore med surdeg etc, men det räcker med att ha mjölk i ett vanligt vitt brödrecept och kanske som jag ha i kvarg, fast det går nog lika bra med bara lite mer smör/margarin. Ett tips för att få sesamfröna att sitta fint på brödet är att när det är klarjäst och format (runt tillplattat) så vänd det åtminstone på uppsidan i en bricka med vatten och in blötad kökshandduk med sesamfrön på.
 
Jag gräddade i 225 grader ca 19 min. Perfekta Bröd för 150-200 grams hamburgare. Nu är jag mätt iaf. Viktiga tillbehör är stora hemma pommes. Slösa med solrosolja. Det blir gott och allt fastnar inte i potatisen, däremot blir det ljuvligt gott med knapriga hemmapommesur ugnen. Egen dressing görs enkelt med en stor klick majonäs och en ännu större klick matyoghurt/gräddfil/créme fraiche och lite senap typ en matsked, ketchup/chilisås mild, peppar, salt och rör om. 
 
Jag vill gärna också ha både rå lök och lite stekt lök, tomat, sallad och knaprig parmaskinka.
 
 





Vem säger att hamburgare är vulgärt? Jag säger att inte mycket går upp mot en egenfixad hamburgare. Alla blir nöjda om det finns många tillbehör så är det ett faktum! Mmmmmmmm