jobbahårtochmåbra

Avslut Grekland!

Kategori:













Kanariefågel, stilettklackar och tid!

Kategori:


Kulturskillnad. Ett ord vars innebörd är abstrakt och svårdefinierat. Eller?

Kanariefågeln utanför plenisalen till Greklands parlament manifesterar konkret betydelsen av kulturskillnad.
Parlamentet

 För mitt i det pampiga och officiella uppenbarar sig en liten mysig hemlik miljö med krukväxter och en kvittrande kanariefågel. Helt oväntat. Ändå möjligt. Vid de flertal besök jag gjort i Sveriges riksdagshus har jag inte i någon offentlig yta lagt märke till ett enda personligt avtryck. I ländernas plenisalar råder likhet och olikhet. Likhet i att en ledamot talar och få är där och lyssnar. Olikhet i sättet att framföra budskapet. Grekledamoten har stora yviga rörelser och i affekt basunerar han ut sitt tal till synes manusfritt och reaktioner på det han säger ges direkt. En annan sak är att fler rör på sig, det har jag aldrig sett i riksdagens plenisal.  Vårt system framstår som  robust, tråkigt, demokratiskt och effektivt.

 I Grekland framstår människorna.
 Men hur är det demokratiska systemet?

Om fågeln tydligt visar på en kulturskillnad så är kvinnobilden till det yttre dubbel.  Kvinnorna i parlamentet verkade vara av två slag antingen alldeles "vanliga" eller överfixade feminor, trippades fram  på klapprande stilettklackar. En typ av kvinnor som i alla fall jag inte mött eller sett i riksdagen. 

Hjälm på? Rökning? Hundhållning? Katter överallt? Prata? Fika? Äkta råvaror i mat?  Hygienkrav med kött? Etc
Hund1

Hund2

Hund3

Saluhall1

Saluhall2

Saluhall3

Äkta fetaost

Alternativt klotterplank!

Gatubild

Parthenons härskare 

Landskap

Favoritrestaurangen i Kalamata!

Typiska rätter!

Full fart i köket!

Min slutsats är att Grekland och Sverige bör förenas nu, till bådas bästa.

Aten!

Kategori:

Mitt i historien. Centrala Aten är som att gå i en historiedokumentär. En slags overklighets-närvaro. Men annat än byggnaderna är det som griper tag i en.
Människorna, maten och atmosfären, det ligger i luften något som andas nu! 
Grekisk sallad i Grekland:)
Här är jag! Omringad av Grekland. Mäktigt! 

Chiliplantorna!

Kategori: Alltihopa

Hobby? Lemon Habanero, Röd
Habanero, Penispeppar, Gul Habanero, blue christmas, thai chili, Tabasco och vanlig chili, Naga Dorset röd och Naga Dorset Chocolate och mild smörgåschili. Det är årets uppställning. Jag har plantor överallt.
Fina plant-hörnan

Bra med ljus till vissa, men inte alla. Här gäller verkligen första klass=överklass. Ha det gött och soligt och med extra belysning dessutom.

Ett problem för mig är begränsning. Det blir ganska mycket. Exempelvis sådde jag lite gamla tomatfrön. Nu har jag över 50 fina plantor! Intresserade kan gärna komma förbi och handla en planta. Tjugo kr per st!  Det gäller även chiliplantor! 
Tomatplantor några

Nu är jag inne i fas fyra. Fas ett är frön som sås och ställs varmt, mörkt och fuktig. Fas två är att ställa fram i ljus med plast ovanpå och hålla varmt. Fas tre är ljus och vanlig temperatur. Fas fyra är omplantering. Om allt tar sig blir det mycket. Cirka 300 st plantor är omplanterade i allt som går. Fas fem kommer först till sommaren. Utställning!

Min tanke är att då plantera om allt i stora spänner och ställa ut dem i mitten på maj och dessutom ha några i ett enkelt odlingstält. Få se vad som händer. Verkar som jag kommer behöva många spänner
Kolla lite på bilderna
Musikrummet?
Röd Habanero
Naga Dorset röd

Blandade chilis vanlig, Lemon Habanero   Mfl
Gul Habanero 
Penispeppar