jobbahårtochmåbra

Håll ut alla "Pappas" heta fans!

Kategori:

Chilisarna växer, blommar och frukter kommer i mängder. Det ser bra ut med alla sorter och nyplanteringar har redan burit frukt. Röd Habanero som är fruktig och het ger mycket från förra årets planta. Dock dåligt med nytillkomna plantor av röd Habanero. Lemon Habanero små starka gula kommer det många av. Jag skall göra en special på dem är tanken. Övrigt är det fina Penispeppar på gång, med "rätt" utseende. Mängder med vanlig chili, samt starka Naga dorset i både normal röd variant men även fina chokladfärgade. Kolla bilden!

Superbröd!

Kategori: Bak

Rågbröd med frukt och frön
 
Vill du ha ett bröd som är mycket gott och mättar länge. Brödet är så nyttigt att det inte finns att få tag på i handeln. Ett par skivor + gott pålägg och en frukt till lunch och du undrar på kvällen: -Varför göra iordning middag? Jag är inte hungrig!
 
Recept på dessa grova rågbröd hoppas jag återkomma med. Grunden är råg (surdeg), hela och krossade korn av råg, vete, korn och havre dessutom aprikos, dadlar, fikon, sesamfrön, solrosfrön och en hel del  vetemjöl(special).