jobbahårtochmåbra

Rundan!

Kategori: Alltihopa

 Rundan = Jobba hårt och Må bra
Eller: -Run Johan! Run!
 

Må bra!
 Stugan, havet, vinden och lukterna, och avsaknad av kvasicivilisationens livsuppslukande fångstnät. På med favoritträningskläderna, en mugg kaffe, lyssna på fågelkvittret och fundera på dagens runda. Ibland är stunden före rundan den allra bästa. Att dra ut på den stunden är en del av ritualen. Jag känner liksom tillfällig total makt över tiden. Bara sitta och ta in allt eller läsa ett kapitel till i boken. 
 
Bra är att komma iväg före kl nio. Det är inte träning, det är den perfekta morgonritualen för att ta emot en ny dag!
 
 Rundan är drygt fem kilometer och inrymmer mycket av Gotland. Första biten i skogen springer små rabbisar (kaniner) undan. Där är fuktigt och lummigt. Underlaget mjukt och fjädrande. Benen bär iväg av sig självt. Kolla bilden nedan bara.
Var är rabbisarna? 

På asfalten är det öppet och stekande sol. Strandängarna brer ut sig och cikorierna blommar i vägkanten. Här gäller det att ta ut stegen om tiden ska bli bra. -Låt benen gå, låt benen gå, låt benen gå, upprepar jag tyst som ett mantra. Det funkar. Benen springer på.
Långa benet före! 

Av från asfalten och in på grusvägen mot fiskeläget Klase. Landskapet är vackert och på bägge sidor betar gotlandsfår.
Grusvägen mot klase! 

 Vid fiskeläget tar jag mig in på Skansen som är ett  fågelskyddat strandområde med bete för kreatur. Tungsprunget och koncentrationskrävande med fågelliv och ko-blajor. Ibland blir man "jagad" av ungdjuren. Dom är stora.
Hello friends!

Vyerna på Skansen är fantastiska men sällan lyfter jag upp ögonen och registrerar något annat än var nästa steg ska landa. 


 



Efter Skansen gäller det att spurta 400-500 m. Kolla tiden. Under 30 min är bra. Godkänt under 33 min och ok för alla andra tider. Vad är viktigt? 
 


Vissa celebra morgnar firar jag med lite skivstång innan morgondoppet! Hursomhelst är det perfekt! Jobba hårt och Må bra
 
 


Bästa!

Stugan och ån

Kategori: Alltihopa

Stugan, kvarnåkershamn

Enkelheten. 
Sitta på stugbänken och sörpla på morgonkaffet. Se havet. Höra vågorna och vinden spela musik för själen. En liten röd stuga utan de flesta faciliteter, men med allt.
Stugan!

Ån bredvid lever sitt eget liv. Den ger oss vatten ibland. Nu sipprar en tunn rännil fram på botten. Snoder å fylls periodvis, men nu sommaren 2014 är den tom. 
Snoder å

Upptäcksfärd längs ån. Det rasslar till i buskagen. En jättetrollslända flyger förbi. Fiskar smiter omkring fötterna. Gäller att smyga för att få syn på en stor som kan blivit kvar i det lilla vattnet. 

Egil har lyckasts fånga ett par fina bäcköringar på det viset med håven.

Nu är ån tom men ändå full med liv. Växtligheten är enorm och det blommar överallt.
Jättetistel


Fossil-sten


Tomt?

Alla söker en plats som bara vid tanken fyller en med positiva känslor. Stugan och området ikring är en av mina energigivare. Här finns nu. Här är minnen av goda stunder. Harmoni och lugn. 

Några bilder tagna i stugans närhet under våra dagar iår.
Morgon!

Badbryggan


God mat!


Solnedgång

Diskplats
Magisk kväll

Vackert!

Sublim enkelhet

Kategori:

Holmhällar naturreservat väl värt att uppleva. En del av Gotlands själ.
Ylva ska bada, unik bild

Framme i det unika naturreservatet Holmhällar på södra Gotland. Raukarna, solen och havet ramar in vårt läger. Jag är så hungrig. Fram med köket. Montera. Fyll på T-röd. Tänd. På med pastan. Fixa tonfiskröran
Trangiaköket 

Få saker kan mäta sig med spritköksdoften uppblandad med ångor från den puttrande maträtten. Det gäller bara att röra om i botten så att det inte bränns vid.

Perfekt, ljuvlig mmmmm. Undrar om miljön gör hälften? Faktum är att ju närmare naturen, ju närmare det ursprungliga man kommer desto godare smakar maten som lagats. 
Outdoor cooking!

Trangia-tonfisk med pasta 

Pasta (välj en sort med durumvete och lång koktid även om du använder triangia, ställ bara av pastan när den börjat koka och tillred det andra) OBS inte snabbmakaroner fy fy. 

Finns havsvatten använd det så slipper du salta.

Trangia-tonfisk
Tonfisk en burk 125 g
Pastasås basilika färdig (går bra med krossade tomater oxå men mer kryddning behövs då)
Parmesan flarn 40 g
Lilit två stänk

 Koka allt i ett par minuter. Tonfisken  med spad, pastasåsen parmesanflarnen och Lilit. Rör om.

Lägg upp pasta och tonfiskröran på tallrik. 

Den som vill stör lite mer parmesan på och har mer Lilit på. 

Ät och njut!

Rätt med utsikt

Ylva äter och läser 

 Lilit är med


Holmhällar. Bilder. Fler vill jag visa. Här är några.

Drakrauk

Blomma och stenar

Stenar och hav

Fynd
 Raukramare 

raukar