jobbahårtochmåbra

SPA och alternativ!

Kategori: Alltihopa

(null)
"De é fint i salt-spa-bassäng"

Alla ska bada....SPA. Fast jag är liksom antispa. Eller iallafall idéen att det måste vara dyrt, lyxigt och del av ett slösaktigt konsumtionssamhälle....och så känner jag mig vilsen och fånig iklädd samma badrock och tofflor som alla andra .....och var är mitt själsliga lugn?

 Spa erbjuder kunden all upptänklig behandling, service och lyx. De ska tjäna pengar och inget ont i det, men brytningar mellan människa och kund uppstår.

Sen är normen stark att en ska gå på spa för att må bra. Jag tycker inte det ska vara så jäkla lyxigt och dyrt bara. Pröva någon av dessa kurer som är helt gratis. Inte spa men bra.

1. Läsa en bok.
Gärna på en filt eller i en hängmatta. Vid dåligt väder i en soffa med filt över. Ta en jobbig faktabok för då nickar en gott till och blir därefter dåsigt slö och lugn. Börjar Luther pocka på så lyft upp faktaboken och sen dröjer nästa nickning inte länge.

2. Jogga.
Bara jogga en stund och sätta sig ned efteråt på en trappa. Mer avancerat och gratis är att först jogga sedan doppa sig för att sen dricka något varmt efteråt. Funkar även på vintern, vitaliseringseffekten är då minst 24 h, helt ovetenskapligt bevisat.

3. Musik och levande ljus.
Klassisk musik. Chopins nocturnes funkar som ett trancendalt mikrokosmos. Släck ned och tänd levande ljus. Funkar bäst på kvällen. Detta kosmos  ger harmoni och själslig kraft. 

4. Spela fotboll
Kräver dock en del, men renar hela systemet. Välj gärna modern fotboll, före klassisk fotboll. 
Modern fotboll: Då ingår uppvärmning och efterföljande stretching.
Klassisk fotboll: Då erbjuds enbart indianhopp före men efter fotbollen inget. Speciellt inte stretch eller dylikt. 

5. Plocka svamp
En begränsad tidsperiod dock. Går också att bara gå i skog!  Ger välbefinnande och en ursprunglighetskänsla. Vetenskapen menar att delar av hjärnan ifrån vår samlarperiod aktiveras och signaler skickas ut i kroppen om att allt är rätt och bra.

6. Havet.
Skapa en relation till havet. Du får så mycket tillbaka. Plussa på med krabbfiske, Jakten på krabbor är befriande. En endorfinkick! Att sedan släppa ut alla krabbor plussar på måbrakänslan.

7. Odla chili
Ger glädje och kräver ansvar 

8. Husdjur
Samma som punkt 7.

9. Dansa, sjunga spela teater, måla
Allt detta kan vara lite mycket, så börja med att dansa utan att någon ser dig och sjung med samtidigt. Befriar dig från onda andar helt klart.

10 Alternativt spa
Om du väljer spa, pröva när du är utomlands. Det kan passa, men för en del stressa, då det inte är som hemma.  Tips på ett bra alternativ spa är Lepa Vida i Slovenien. Avskalat, vackert och lyxigt mitt i en saltanläggning. Bäst av allt är att jag köpte med hem 10 kg havssalt. Perfekt till mina surdegsbak. Kolla bilderna från ett härligt spa. Lyxigt men på något sätt också naturligt och enkelt. Väl värt ett besök. Det enda som gjorde mig lite upprörd var att Ylva köpte med hem en burk lera för 250kr! Hemma blir hon sen fint ler-inpackad, då i vårt hemma-spa.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)












Kommentarer

  • SharonVed säger:

    hi

    2022-06-03 | 12:15:46

Kommentera inlägget här: