jobbahårtochmåbra

Fritsla-gänget

Kategori: Alltihopa

 På hög nivå
 
Sensationellt smygs det ut i offentlighetens ljus här på jobbahårtochmåbra. Det som bara de "inkilade" vet. Att allting som sker i Fritsla med omnejd hänger samman med gänget.
 
Gäng? Sammanslutning? Nätverk? Inget begrepp kan ge en heltäckande bild av vad det handlar om. Snarare är det så komplext att bara en benämning inte är tillräcklig. Den här bilderna och texten gör därför inte anspråk på någon som helst sanning eller helhet. Se det som ett försök att ge ljus åt det dolda. Det handlar mycket om personer. Se bilder nedan och klicka för att få upp bilden du vill se på.
 
Björn Sivedahl drar i trådarna från sitt bergsresidens. Gänget bjuds här på traditionsrika måltider med vy över Fritsla, ifrån inglasad pool- och grillveranda.
 
Solen går ned och mörkret lägger sig. I lätta  ångor av finsprit immas fönster och ögon. Samtal och linjer blir klara efter att Anders Larsson ställt ifrån sig sin grumliga öl.
 
Stisse Asp har som vanligt försökt sänka nivån på sitt enkelspåriga sätt, kanske en arbetsskada. Denna gång hivade han fram kinesiska importvaror. Jag tog till mig nyheten, men frågan är om gänget skall sträcka ut sina tentakler ända till Kina. I nuläget lutar det åt att vi tar över Tyskland, med start i Hamburg-området. Är det en Humbug?
 
Gängets ekonomiska huvudverksamhet döljs av skogsboule och innebandy. Peter Lidbom har tagit över organisationens finanser. Nu räknar vi med att det ramlar in lite överskott från försäljning av "utprovade" varor och tillskott i och med kreativ skatteplanering. Tidigare satt Anders Larson på kassan. Hans småländska ursprung höll organisationen i ett gott och stabilt ekonomiskt tillstånd, men i detta expansiva skede som förestår tycks det som denna rockad passar.
 
         
                                  
                 Johan                              Anders ,Blogg-Johan             C-G, Stisse, Peter , Daniel 
                            
 
 
Gudfader-Björn             Svårt läge              Avgjort?
 
 
Hela gänget nedan vid denna sammankomst. Några saknas. Ingen har tagit Mats ur skolan eller Anders Hallin ifrån skogsboulen, men idag var de och ett par till inte med.
 
 
Stående: Anders, Peter, Johan, Claes-Göran, Björn, Stisse, Peter, Kaj
Sittande: Daniel, Morgan
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Björn säger:

    Underbart Johan!

    Svar: Tack Björn, Dina bilder var av mkt bättre kvalitet!
    johan hultén

    2012-09-16 | 09:18:22
  • Mats säger:

    Jag har aldrig tidigare missat en skogsboulekväll (märkligt ord det blev) hos Björn eller annorstädes. Och jag kommer inte att göra det igen. Därtill är livet för kort.

    Svar: bra inlägg!
    johan hultén

    2012-09-27 | 10:28:31

Kommentera inlägget här: