jobbahårtochmåbra

Pizza!

Kategori:


In med pizzan i ugnen! 

Hemmagjord pizza är väldigt gott hur man än gör. Enkelt som tusan, men många moment. Alla har inte en fin levaindeg i kylen som ligger beredd på bli pizzabotten. Att göra degen är det som många gånger avhåller en och ser det som helt företag att få till en pizzacur egen ugn istället för hos den lokala leverantören. När jag gör egen är näringsinnehållet högre och kalorivärdet lägre och en timme efter mår en bara bra vilket kanske inte alltid är fallet annars.

Tomatgrunden är viktig. Jag brukar göra lite olika. Absolut enklast är mkt tomatpuré, ev lite krossade tomater och hackade marinerade, olivolja, vitlök, torkade örtkryddor, peppar, salt och självklart lite chili Lilit. Sedan något: parmaskinka, tonfisk, bacon, kyckling, köttfärs. Bacon kan lättstekas före. På med mozzarella eller annan ost, örtkryddor och skivad tomat. In i ugnen 225-250 grader ca 20 min.

Alltid vitkålsallad till. Gör dressing med olja, vinäger och lite ättiksprit om du få pizzaaalladaskänsla. Strö gärna lite grönt på den färdiga pizzan. Jag gillar ruccola som är snyggt och lite crunch.

Gött! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: