jobbahårtochmåbra

Stenålderns bakmaskin!

Kategori: Bak

Morgonbröd!

Kan detta bli 2010-talets svar på 1980-talets bakmaskin. Att kombinera det moderna med det ursprungliga. 

Jag gjorde iordning en fin surdeg på kvällen och insåg att det skulle dra ut på tiden, så ner med den i lergrytan. Ställde in vår superugn på 225 grader och stopptid och "koktid". Chansade på en timme och femton minuter. Lite svårt att veta då ugnen är kall vid start. När jag steg upp var brödet precis klart! Bara vända ur ser ur grytan och upp på galler och sen nybakt till frukost. 

Detta var en vetedeg med lite fullkorn. Dinkel till viss sel. Helt surdegsbaserat och i detta fall även långsam jäsning långsam. Resultatet bra sett till porerna i brödet, fin skorpa och genomfräddat. Lite missnöjd bara med att lite surhet bestod. Nattjäsningen blev lite lång antagligen. Konceptet är annars  helt perfekt. Göra ordning degen helt till ugnen och kunna få ordning efter sig på kvällen och bara ta ut ett  färdigt riktigt bröd på morgonen i ett rent kök. Som på film.
Bakmaskinen är väl en aning bristfällig dock som maskin betraktad.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: