jobbahårtochmåbra

Lördag i Budapest!

Kategori:




Genuint, äkta och glädjefyllt. En lördag i Budapest är alltihopa. 
(null)

Pensionat Budavar
Pensionatet vi bor på är ett litet Bed and Breakfast nedanför Buda Castle. Ägaren ger personlig service och bemöter en vänligt. Vårt rum är stort med balkong och utsikt upp mot Fiskarbastiljonen, ett av Budapest måste besöka ställen. Frukosten är enkel men ändå riklig och serveras med möjlighet att sitta ute på balkong. Även om det nu är februari slurpade jag på kaffet på balkongen i morgonsolen kikandes på Donau och den imponerande parlamentsbyggnaden dessutom fågelsång. Februari förvandlades till april och det enkla Bed and Breafast pensionatet erbjöd något som står ovanför lyx i pengar.

Antikmarknad, loppis och ungersk bakluckemarknad. 
(null)
Sifoner i massor och allt annat!
Efter frukost åkte vi metro, spårvagn och buss uti tjotahaiti till denna typical ungersk marknad. Allt finns och är omväxlande billigt och dyrt. 
(Kolla bilder i slutet)

Festival för Mangalica grisen och Palinka! 
(null)
Glada på festival!
Ett sådant folkliv. Här ett himmelrike för den som fascineras av mathantverk. I princip allt är äkta. Gjort från grunden med kärlek, omsorg och oftast med mångårig tradition. Underbart att strosa runt och inta en lokal palinka eller lite varm dryck, sen välja något gott att äta, lyssna till trubadurerna eller det kringvandrande jazzgänget!
Maten vi tog var varsin enkel special. De värmde på grilljärn en gigantisk brödskiva med mycket grönsaker och lite ost på. I ett annat bärbart typ plättjärn la de mangalica fläsk och korvskivor sen droppade de ner fettet på brödet och några skivor av korven ovanpå. Så jäkla gott. Ylva köpte en lokal APA  som lika gärna kunde varit  hämtad från ett av Södermalms hipsterhörn. En suverän måltid i all enkelhet.
(null)
Folk som kalasar och umgås
Lite gladjazz skadar ingen, bara glädjer alla.

(null)
Specialmackan, underbart god

(null)
Mathantverk med tradition

(null)
Typisk bod på festivalen


(null)
Ungerskt:)

(null)
Bästa Palinkan!


(null)
Ja det är GRISAR!

(null)
De svarta Mangalica grisarna sover på festivalen


(null)
Här droppar han med stekjärnet det speciella fettet ovanpå brödskivan med grönsaker och ost -görgott!


(null)
Bästa Palinkan på festivalen, enligt vetenskaplig empirisk forskning på mikronivå


(null)
Pröva den ungerska specialitet. Vi intog som efterrätt en med kanel. Man får rullen som är rykande varm och det påminner om att mumsa precis nygräddad kanelbulle. Dra loss en remsa i taget och njut medans en strosar runt i festivalens folkvimmel

(null)
Sifoner, drinktillbehör


(null)

(null)
Ylva på antikmarknaden


(null)
Smile:)


(null)
Sitt ner och sluta upp att Jobba så Hårt, fokusera på att Må Bra:)

















Kommentarer


Kommentera inlägget här: