jobbahårtochmåbra

Egils Pesto-Panini

Kategori: Mat

Paninin
Denna underbara användning av pappas bröd har sonen Egil utvecklat efter att PRAO:at på Café Skrädderiet i Kinna. Passar bra som brunch, lättlunch och när man är sugen. Allt som behövs är en mackagörare eller våffeljärn + en tyngd typ stenmortel att ställa ovanpå som press.
 
Receptet är enkelt och kan utvecklas efter det man har och smak och tycke. Egil själv föredrar en variant som har följande ingredienser:
 
Egils Pesto-Panini
1 st Ciabatta eller liknande bröd
Klippta soltorkade tomater
Pesto
Mozzarellaost
Olivolja (Ringlad på & i mackan för extra crispighet)
Pizzakryddor
Grillad kyckling skivad / Parmaskinka
 
Severa med lite sallad till. Jag har precis avnjutit bildens variant. Själv tycker jag om att ha lite rödlöksringar och tomat i salladen till. Det är så gott. Tack Egil för denna goda lördagslunch!
 
 

Kommentarer

  • Bengan säger:

    Ser god ut!

    2012-08-02 | 10:09:21

Kommentera inlägget här: