jobbahårtochmåbra

Hallon 1

Kategori: Mat

-Ylva Hallå-n!
Våra hallon har aldrig fått någon ro. Kring och i snåren har det byggts, skyfflats, flyttats, slängts och allt möjligt för att göra deras tillvaro besvärlig. De har dock någon inneboende kraft och hittat nya ställen och gamla ställen att spränga sig fram och upp. Precis som att de vill ha det lagom jävligt för att trivas bäst. Så nu har vi hallonsnår och HALLON. Skörd varje dag. Dessutom har de tagit sig i syrenhäcken mot gatan så förbipasserande kan sno åt sig lite njutning.
 
Ylva vill ha hallonsaft, kanske det blir en omgång efter gubbfotbollen. Hittlills har vi styckefryst drygt ett kilo att ha till frukost och för att kunna köra i blendern. Förra året gjorde vi sylt, saft och marmelad.
Hallon styckfrys på G
 
Rekommenderar verkligen min vitaminindrink. Kör bär i blendern med apelsin- eller äppeljuice och de bär du har i frysen. Bra bär är hallon, jorgubbar och blåbär. Sen kan man ha i banan om en vill ha lite sötma och kiwi är gott också. Servera i stora glas och toppa med ett par citronmelissblad. Gott och nyttigt! Lovar att publicera en bild och precis instruktion senare. Ingen kan göra allt samtigt.
 
Kanske blir det lite hallonsafttillverkning efter gubbfotbollen! Vet du att bollen är rund så är det varje sommarsöndag gubbfotboll kl 18:30 på Kungabergs träningsplan iofs i Fritsla om du mot förmodan skulle befinna dig långt från världens medelpunkt.
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: