jobbahårtochmåbra

Surdegstubbarnas historia

Kategori: Mat

Ha bara en bra surdeg så löser det mesta sig. Detta bröd har en vetesurdeg som grund. I med grovt rågmjöl och lite kornmjöl + lite honung för att få extra skjuts i surdegsbubblet. Inte för mycket korn då det inte har goda bakegenskaper. Detta satte fart under ca 18 timmar. Kolla bara att surdegen i bunken är en porös bubblig massa som vid omrörning sjunker ihop och släpper ut en frisk syrlig dunst doft. Sedan körde jag i maskinen ca 8 min med tillsättning av vetemjöl special för att få rätt konsistens på degen. Häv i degen i två bautaformar och jäsning över natten och gräddning i ugn 65 min i 190 grader på varmluften.

Två tunga bröd inte stockar snarare stubbar. Skär i tunna skivor efter att brödet fått vila. Smör och ost eller varför inte kaviar, lökringar, tomat, persilja och ett par drag med pepparkvarnen så är det en hel specialmåltid.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: