Ha bara en bra surdeg så löser det mesta sig. Detta bröd har en vetesurdeg som grund. I med grovt rågmjöl och lite kornmjöl + lite honung för att få extra skjuts i surdegsbubblet. Inte för mycket korn då det inte har goda bakegenskaper. Detta satte fart under ca 18 timmar. Kolla bara att surdegen i bunken är en porös bubblig massa som vid omrörning sjunker ihop och släpper ut en frisk syrlig dunst doft. Sedan körde jag i maskinen ca 8 min med tillsättning av vetemjöl special för att få rätt konsistens på degen. Häv i degen i två bautaformar och jäsning över natten och gräddning i ugn 65 min i 190 grader på varmluften.
Två tunga bröd inte stockar snarare stubbar. Skär i tunna skivor efter att brödet fått vila. Smör och ost eller varför inte kaviar, lökringar, tomat, persilja och ett par drag med pepparkvarnen så är det en hel specialmåltid.