jobbahårtochmåbra

Chili Lilit 461 och kobragift?

Kategori: Mat

Skördetid
 
Lite hetare. Lite större mängd, 461 gram blandade, röda Habaneros, gula Habaneros, Penispeppar, Jalapenos och några vanliga röda chili. Nu ska de bli en premium Chili Lilit 461. Enkelt och lätt för den som har en skog av chilis i huset, en blender och lite vilja att få till en något utöver alldeles vanlig lagom vardag.
 
Starka Naga Dorset som jag skrivit om tidigare har också skördats, 170 gram, och första utkastet till något med en styrka jämförbar med kobragift mognar nu i en burk i kylen.
 
Resultat efter första riktigt stora skörden är alltså två burkar Chili Lilit 461 och en burk med kobragift, inget bra namn på skapelsen så jag grunnar ut ett aptligtare namn. Föslag? Kom med ett vinnande förslag så kanske vinsten blir en liten flaska.
 
För övrigt så är det underbart att varje dag kunna välja en chili att krydda maten med, dessutom är det ett par sorter som är enbart i styrka som "paprika" och de är goda på mackor. De heter sötpeppar och är väl sådana som de gör svaga kebab pepperoni av?
 
 
   
 
   
 
 
 
Gott att ha på mackan!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: