jobbahårtochmåbra

Budapest saluhallar!

Kategori: Alltihopa


Saluhallarna i Budapest är verkligen något för alla foodisar. Alla kan hitta något. Att bara se allt är enastående, den största ligger mitt i stan och är i tre plan där mittplan och bottenvåning är en enorm orgie i grönsaksstånd, charkuterier med allt och alla inriktningar (inte som hemma), kryddbutiker, vin och sprit, bageri, konditori, fiskhandel av alla sorter med levande fiskar, inläggningsinferno etc. En trappa upp är turistområdet med  48 000 bodar samt enkla serveringar med "dyr" streetfood, men väl värt ett besök för atmosfären. Själv har jag köpt fina handskar och gubbkeps där samt ätit och druckit.
Paprikor på mittplanet
Kryddor och annat

Några kolbaz

Salami
Blomkål

Kanske är centrala saluhallen mest spektakulär och imponerande, men vill du ha en mer genuin saluhall? Åk då med metron till Lehel Ter. Saluhallen där är ett myller av folk och butiker. Senaste gångerna har jag gjort mina matinköp där. Det är bla en konst att få med sig god korv.
Där är det flera cafeer och enkla barerer i vilka folk står och pratar med matkassen i ena handen. Det är ett naturligt fikande och hängande, inte alls så pretentiöst och tillkrånglat som hemma. Dessutom så billigt att alla har råd, inte bara rika turister. Åk dit.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: